Dostępność silnika 1.4 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pras1
    Classic
    • 2009
    • 3

mariu_sz tak, zamawiałem combi tylko, że 1.4 TSI
    jeśli zaś chodzi o Vat od paliwa to można go odliczac do momentu zmiany ustawy, a takowej "na tą chwilę" nie ma :!:

Komentarz

• Jarek_wawa
      Rider
      • 2009
      • 283

Ja jestem strasznie niecierpliwy.
      Chciałem ambiente 1,4 TSI, w kolorze beż i była od ręki
      Nie miała maxi dota i cornerów ale jakoś to przebolałem.
      Natomiast nie to chciałem napisać.
      Jak szukałem O2fl (ok miesiąc temu) to strasznie mało tego jeździło. Teraz codziennie widzę co najmniej kilka.
      Chyba auto zyskuje na popularności.
      Widzę że silnik 1,4TSI też robi furorę, w końcu osiągi 2,0TDI w cenie benzyny :szeroki_usmiech

Komentarz

• malgosk
        Ambiente
        • 2009
        • 148

Zamieszczone przez Jarek_wawa
        Ja jestem strasznie niecierpliwy.
        Chciałem ambiente 1,4 TSI, w kolorze beż i była od ręki
        Nie miała maxi dota i cornerów ale jakoś to przebolałem.
        Natomiast nie to chciałem napisać.
        Jak szukałem O2fl (ok miesiąc temu) to strasznie mało tego jeździło. Teraz codziennie widzę co najmniej kilka.
        Chyba auto zyskuje na popularności.
        Widzę że silnik 1,4TSI też robi furorę, w końcu osiągi 2,0TDI w cenie benzyny :szeroki_usmiech
        Hehe, ja też jestem niecierpliwy. 1,5 tyg. temu decyzja o kupnie i od soboty jeżdżę już pachnącą nowością O2FL w kolorze beż cappuccino (polecam kolorek), w wersji Ambiente. Ma wszystko, co mi potrzebne.

A co do zauważania tych samochodów: fakt, przybywa ich. Ale pamiętam, jak Żona zaszła w ciążę. Od tego momentu zauważyliśmy, że bardzo dużo kobiet jest w ciąży. Potem Mały się urodził i nagle zaczęliśmy zauważać wózki dziecięce....

Jakby ktoś, coś wiedział na temat instalacji LPG do TSI, to będę wdzięczny za newsy, linki.

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

Ja jestem strasznie niecierpliwy
          a ja chce mieć dokładnie to co wybiore ;-), stąd moja troche długa "droga" do odbioru ;-)

zamówienie nr1 - 2009-08-18 odbiór - koniec września (jak się okazało było małe niedopatrzenie (ktoś nie wpisał ktoś nie sprawdził odrazu i trzeba było jeszcze raz zamawiać )

zamówienie nr2 - 2009-09-11 odbiór - koniec października
          wyjazd z fabryki do PL - 2009-10-19, w salonie od 2009-11-13, odebrany 2009-11-19
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• OctaviaFLKrak
            Ambiente
            • 2009
            • 138

Zamieszczone przez malgosk

Jakby ktoś, coś wiedział na temat instalacji LPG do TSI, to będę wdzięczny za newsy, linki.
            Dla mnie zagazowanie tego silnika to profanacja. Ze spalaniem jakie uzyskuje ten silnik montaz gazu jest wysoce nieekonomiczny.

Komentarz

• malgosk
              Ambiente
              • 2009
              • 148

Zamieszczone przez OctaviaFLKrak

Dla mnie zagazowanie tego silnika to profanacja. Ze spalaniem jakie uzyskuje ten silnik montaz gazu jest wysoce nieekonomiczny.
              Sorcia, źle trafiłeś. Od lat jeżdżę na zagazowanych samochodach: CC 900, Golf III, Peugeot 406 138KM. Dzięki LPG jeździłem zawsze taniej niż deislem, a samochodom nic nie brakowało. W Peugeocie mam sekwencyjny wtrysk gazu - rewelacja. Od 100 tyś. km!

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• megon
                Rider
                • 2009
                • 303

[quote="Jac_ek"]
                wyjazd z fabryki do PL - 2009-10-19, w salonie od 2009-11-13, odebrany 2009-11-19
                to ona prawie miesiąc jechała ?

Komentarz

• Jac_ek
                  RS
                  • 2009
                  • 1733

Zamieszczone przez megon
                  Zamieszczone przez Jac_ek
                  jedzie podobno w miare szybko pociągiem, ale jedzie do Poznania do SAP, i tam czeka na montaż kratki. A z Poznania lawetami do salonów, W piątek 13.11 była w salonie ale dopiero w poniedziałek był przegląd i od wtorku czekała na mnie ;-)
                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• mariu_sz
                    Rider
                    • 2009
                    • 320

a ja chce mieć dokładnie to co wybiore ;-), stąd moja troche długa "droga" do odbioru ;-)
                    Dokładnie wychodzę z tego samego założenia, dlatego poSzczekam jeszce trochę na nią, chyba że wpadnie mi w oko dosyć szybko jakieś inne autko.
                    Mariusz
                    --------------------------
                    OCTAVIA 2FL Combi 1.8 TSI Elegance

Komentarz

• t271828
                      Elegance
                      • 2008
                      • 928

Zamieszczone przez OctaviaFLKrak

Moze w ogole uzywanie to profanacja - silnik to nie jest jakas swietosc tylko troche
                      zelastwa

Na dzis nie ma mozliwosci bezproblemowego zalozenia instalacji LPG w tym silniku,
                      tym bardziej, ze skoda takiej nie zaklada a wszystkie 1.4 TSI sa jeszcze na gwarancji.

O ekonomicznosci bedzie mozna mowic gdy po pierwsze pojawi sie instalka, po
                      drugie poznamy cene, po trzecie siadziemy z kalkulatorem i policzymy biorac pod
                      uwage swoje przebiegi.

Komentarz

• megon
                        Rider
                        • 2009
                        • 303

moj szkodnik już na placu u dielera - nawet się przejechałem kawałek - wszystko jest tak jak miało byc

Komentarz

• Jarek_wawa
                          Rider
                          • 2009
                          • 283

Alfa Romeo pokusiła się o odważny i dość kontrowersyjny krok. Na rynku włoskim do sprzedaży trafiło właśnie mito z silnikiem 1,4 turbo zasilanym LPG!

Montaż LPG w silnikach TSI to tylko kwestia czasu.

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Tak samo mowilo sie o silnikach FSI. Nie widac jednak takiego wysypu instalek, jak sie tego wszyscy spodziewali.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Marcinooo
                              Rider
                              • 2009
                              • 332

[quote="megon"]
                              Hmm no właśnie. Jak to jest, że akcyze mam naliczoną 3 listopada, a autko tafiło do salonu dopiero tydzień temu ?

Komentarz

• Marx
                                Elegance
                                • 2009
                                • 865

Zamieszczone przez Maicroft
                                Tak samo mowilo sie o silnikach FSI. Nie widac jednak takiego wysypu instalek, jak sie tego wszyscy spodziewali.
                                Ostatnio Alfa wypuscila turbo z instalka LandiRenzo
                                Marka Alfa Romeo wprowadziła do sprzedaży na rynku włoskim model MiTo 1.4 Turbo LPG o mocy 120 KM z systemem podwójnego zasilania silnika...

Instalacja jest tak samo "firmowa" jak ta ze Skody czyli wciaz zbiornik we wnecie kola zapasowego.

Komentarz

• aldam
                                  L&K
                                  • 2006
                                  • 1036

oczywiście :lol:
                                  Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

Pracuję...